Rødt satser på norsktamiler

0Shares

– Partiet Rødt har alltid bedt Norge og verdenssamfunnet om at tamilenes selvbestemmelsrett må bli anerkjent.() Både tamiler og singalesere har selvbestemmelsesrett, og en nasjon har ikke rett til å undertrykke eller utrydde en annen nasjon, heter det i brosjyren.

Krav om å la FNs spesialutsending få tilgang til leiren hvor 300 000 tamiler holdes innesperret, at bistand til tamilområder skal bli administrert av NGOer og ikke gjennom den Sri Lankeisk regjeringen og en tverrpolitisk stortingsgruppe er blant tiltakene som Rødt foreslår for å kapre norsktamilske velgere.

Ifølge NCET, som er tamilenes egen organisasjon, er Rødt det eneste partiet som støtter kravet om en egen stat for tamilene på Sri Lanka. NCET som foreløpig er under oppstart, men har likevel innhentet svar på en rekke spørsmål fra de politiske partiene, og utgitt et informasjonsblad på norsk om hva de ulike partiene mener om Sri Lanka – konflikten.


Presidenten på Sri Lanka setter fyr på våpenhvileavtalen mens regjeringssolder skyter. Forsiden av brosjyren til Rødt som er utgitt på tamilsk.