Vil publisere hemmelige Aden-opptak

Nå truer Human Rights Service med å publisere tre hemmelige opptak av samtaler med den somaliske forfatteren Amal Aden.
0Shares

Helt siden Amal Aden sa opp sitt engasjement i Human Rights Service i februar i år, har det ikke vært mangel på dramatikk rundt den somaliske forfatteren av “Min drøm om frihet” og den heller forvirrende skildringen “Se oss”.

Krigen mellom Human Rights Service og den ferske forfatteren “Amal Aden” er ikke over.

Samtidig som Amal Aden glimrer med sin livshistorie i landets største og minste medier, drar Storhaug fram et nytt våpen mot Aden, noe som kommer på et heller uheldig tidspunkt for Aden.

Aden var ansatt hos Human Rights Service og Hege Storhaug fra november til februar, da hun hevdet at hun måtte slutte fordi Kripos ikke ville beskytte henne og barna hennes hvis hun fortsatte i jobben.

Men i sommer ble Human Rights Service politianmeldt av Aden. Hun hevdet at informasjonsansvarlig Hege Storhaug presset, avlyttet og truet henne. Ifølge Aden skal Human Rights Service ha forsøkt å betale innvandrerjenter for å si at de er kjønnslemlestet, samt at hun skal ha blitt presset til å late som hun skal omskjære barna sine og å hente inn taushetsbelagt informasjon fra barnevernet.

Vrøvl, mente Storhaug.

Storhaug innrømmer dog at det ble gjort opptak av en samtale på HRS-kontoret 13. februar i forbindelse med at Aden skulle slutte i HRS. På det tidspunktet skal Storhaug ha begynt å avdekke svakheter i Adens informasjon, ifølge en ny uttalelse på rights.no. I tillegg ble det gjort opptak av to telefonsamtaler den 16. februar.

Nå ønsker Storhaug å publisere samtalene for å renvaske seg selv.

– Vi vurderer å publisere lydopptak av Aden på rights.no, fulgt av utskrift, da det ikke er enkelt for utenforstående å tyde hva som blir sagt i en del sekvenser. Ikke minst kan dette bli gjort for å avvise den latterlige påstanden fra Aden om at lydopptakene er del av et rollespill, skriver informasjonsansvarlig Hege Storhaug i en ny uttalelse på deres hjemmeside.

– De utskrevne opptakene på til sammen over tre timer, samt lydfil, er nå oversendt Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) fra advokaten vår, Jon Christian Elden. IMDi ble nemlig satt til å granske påstandene med tanke på vår statsstøtte, skriver Storhaug.