Dropper hijab-planer

Utdanningsministers forslag om et hijabforbud og senere Fremskrittspartiets motbydelige sammenligning av hijab med Ku Klux Klan hette, blir ikke oppfattet som et forsøk på å frigjøre muslimske jenter, skriver samfunnsdebattant Iffit Qureshi i dette innlegget.
Oslo Sporveier vil ikke innføre hijab-uniform, men det er fortsatt tillatt for ansatte å bruke privat hijab.
0Shares

Forslaget om egen hijab skapte stor debatt i mediene forrige uke. En av de som reagerte sterkest imot forslaget var Oslos samferdselsbyråd, Jøran Kallmyr fra Fremskrittspartiet

– Jeg synes det er helt greit at sporveisansatte og trikkeførere bruker hijab som en privatsak, men jeg synes det er feil å aktivt legge til rette for det ved å designe en egen hijab-uniform, uttalte Kallmyr til NRK. Han gjorde det klart at han ville stanse planene.

Ikke latt seg presse
Nå viser det seg at hijabplanene kun var et forslag og ikke et vedtak slik mange har trodd.

– Det var bare et forslag, og ikke noe vedtak, sa kommunikasjonssjef i Oslotrikken, Cato Asperud, til NRK torsdag i forrige uke.

Ifølge NRK-nett presiserer Oslo Sporveier at de ikke har latt seg presse i saken. De gjør oppmerksom på at det fortsatt skal være tillatt å bruke sin private hijab til de nye sporsveisuniformene.

Kan lage hijab
Kommunikasjonssjef for t-banen, Bjørn Rydmark, gjør det også klart at sporveiene kan lage en egen hijab i samme design og farge som de nye sporsveisuniformene, dersom ansatte ber om det.

Hijaben er et tilbud, og ikke en del av uniformen, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark til NRK-nett.