David Adampour får pris for samfunnsansvar

I butikken til David Adampour i Torggata i Oslo har mennesker fra 15 ulike nasjoner fått jobb på tross av fysiske, psykiske eller språklige barrierer.

Siden han ble Kjøpmann som 22-åring har det vært viktig for David å benytte sin posisjon til å hjelpe mennesker med ulike utfordringer inn i arbeid. I butikken hans i Torggata i Oslo har mennesker fra 15 ulike nasjoner fått jobb på tross av fysiske, psykiske eller språklige barrierer.

– Mennesker er mennesker, uansett hvor de kommer fra. Det handler om å ikke bare se de for hvem de er, men for hva de kan bli. For meg er det enkelt – jeg ansetter kun de som ikke får jobb andre steder, sier David Adampour, som er kjøpmann ved REMA 1000 Torggata.

Årets Osloborger 2018

Davids engasjement ble i 2018 kjent for det norske folk gjennom TV2-programmet «Vårt Lille Land», besøk hos NRKs Lindmo og ikke minst utmerkelsen «Årets Osloborger», stemt frem av Aftenpostens lesere. Interessen for Davids engasjement og arbeid har i etterkant vært stor.

– Muligheten til å være med å inspirere til å bidra i en så viktig sak som inkludering er stort for meg. Jeg ønsker å vise at man ved hjelp av den erfaringen man har, uansett hva det skulle være, kan bidra gjennom arbeid, fortsetter han.

Foregangsfigur for inkluderende arbeidsliv

NAV har trukket frem David som en av de beste i landet på inkludering og han har blitt omtalt som foregangsfigur for inkluderende arbeidsliv av blant annet arbeidsminister Anniken Hauglie og kommunalminister Monica Mæland.

– Jeg har fulgt David i flere år. Han er et glitrende eksempel på en verdibasert leder som ser mennesker for hva de kan bli, og tar ansvar langt utenfor det som er forventet. Han ser muligheter og potensial der andre ser utfordringer. Hans innsats har uten tvil betydd mye for både samfunnet, REMA 1000 og enkeltmennesker, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000 AS.

Adampour mottok prisen på REMA 1000 sitt årlige Riksmøte. Det er sjette gang Ansvarsprisen deles ut, og prisen går til REMA 1000-mennesker som har utmerket seg ved sitt engasjement for samfunnet og har vist ansvar langt utover det som forventes av dem.