Nå skal Amerikalinjen hjelpe nyankomne ut i jobb

Gjennom matkonseptet «Mamas dish» skal Amerikalinjen butikkhotell hjelpe flere nyankomne ut i jobb.
Foto: Claudio Castello
Sammen med Oslo Røde Kors vil prestisjehotellet Amerikalinjen bidra til å gi nyankomne en god start på sitt nye liv i Norge.

Amerikalinjens bygning sentralt i Oslo var for mange nordmenn startpunktet for et nytt liv, som utvandrere i USA.

Nå skal bygget ta tilbake noe av den gamle symbolikken ved å åpne dørene for nyankomne flyktninger og innvandrere, melder Hotellmagasinet.

Lokalene huser nå næringslokaler og et hotell. Sistnevnte har innledet et samarbeid med Oslo Røde Kors for å bidra til at flere flyktninger og innvandrere får en god start på sin nye tilværelse.

– Når man ikke kan språket og ikke kjenner noen, er man sårbar. Derfor betyr det så uendelig mye å treffe folk som vil deg vel, som du kan praktisere norsk med og ha steder å gå til. Å finne en jobb tar tid og er ofte vanskelig. At Amerikalinjen nå blir et ankerfeste for noen som trenger det på veien videre, er flott, sier Elisabeth Dahl Hansen, leder for flyktning- og asylfeltet i Oslo Røde Kors, til Hotellmagasinet.

Kjøkkenkonsept

Samarbeidet mellom Amerikalinjen og Oslo Røde Kors vil materialisere seg på flere måter, men det første prosjektet som settes i gang handler om mat. Sammen lanserer de kjøkkenkonseptet «Mamas dish» som skal bidra til å få flere ut i jobb.

– Vi ønsker å gjøre noe for og med voksne kvinner som kanskje mangler utdanning og norskkunnskaper. Mange er gode til å lage mat og har oppskrifter som har vært i familien i generasjoner, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig til Hotellmagasinet.

Selv skal Hartwig og andre fra ledergruppen på hotellet også delta i frivillige aktiviteter.

– En gang i måneden tilbringer vi en arbeidsdag hos Oslo Røde Kors og bidrar med leksehjelp, norskundervisning eller andre praktiske ting som folk trenger hjelp til. Jeg har vært flyktningguide tidligere og sett hvor mye møtet mellom to mennesker kan bety – for begge parter. Målet er å inspirere mange ansatte på hotellet til å verve seg som frivillige, gløder det fra Hartwig.