– Morsmål er en ressurs

Vivekananthan var invitert som æresgjest ved jubileumsfeiringen.
- Det er nærmere 100 millioner mennesker som snakker tamil i verden. Tamilske barn som lærer dette språket i Norge kan ha nytte av dette i framtiden, sa redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan da han holdt tale for Asker og Bærum Tamil Inaiyam.

Vivekananthan, som selv snakker tamil, var invitert som æresgjest til Asker og Bærum Tamil Inaiyam fireårsjubileum og julefest. Redaktøren mente tospråklighet er en ressurs og lønnsomt.

– Global Expansion manager i Telenor er en pakistaner. Og det er klart at hans tospråklighet har kommet godt med da Telenor utvidet seg i India og Pakistan, fortalte Vivekananthan.

– Kjerneverdien til identiteten til tamilene er selve språket, og hvis barn ikke kan språket oppstår det en fare for en identitetsløs tilværelse som kan være uheldig for samfunnet, la han til.

Asker og Bærum Tamil Inaiyam feiret fireårsjubileum søndag 20. desember.
Foto : Majoran Vivekananthan

Han påpekte at en av resultatene av den såkalte nyrasisme-debatten var at regjeringen i Soria Moria II-erklæringen skriver at morsmål er en ressurs i en stadig mer globalisert verden og at regjeringen vil bidra til at flere får opplæring i morsmål.

Det ble servert tradisjonell julemiddag.
Foto : Majoran Vivekananthan

Det var fult hus på arrangementet. Nærmere 100 personer var tilstedet.
Foto : Majoran Vivekananthan