Lebara lanserer flerkulturelt fond i Norge

Akhenaton de Leon er leder for Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering OMOD.
Foto: Privat
I disse dager lanserer telefoniselskapet Lebara som første selskap i Norge et fond til flerkulturelle formål. Nå oppfordrer leder av Rådet for innvandrerorganisasjoner, Akhenaton Oddvar de Leon (bildet), flere bedrifter til å gjøre det samme.

– De fleste av kundene våre har flerkulturell bakgrunn og bruker flere av våre produkter. Derfor ville vi gjøre noe til gjengjeld og støtte organisasjoner og foreninger som jobber med det flerkulturelle, sier markedssjef for Lebara Mette Øyem til Utrop.

Lebara er den første bedriften som oppretter et slikt fond i Norge. Totalt skal Lebara dele ut 500 000 kroner til flerkulturelle formål. Lebara har 57 ansatte fra 22 ulike land, som snakker 25 språk.

Oppfordrer flere til å dele ut

Leder av Rådet for innvandrerorganisasjoner Akhenaton Oddvar De Leon synes tiltaket er positivt.

– Dette er et veldig positivt tiltak og et utrykk for at innvandrere er viktige for økonomien, dermed er det også naturlig at bedriftene bidrar med noe tilbake, sier ham.

Imidlertid oppfordrer de Leon flere bedrifter til å følge Lebaras eksempel.

– Andre bedrifter som har mange flerkulturelle kunder burde også gjøre dette. Lebara har skjønt at vi lever i et flerkulturelt samfunn hvor innvandrere er viktige for økonomien. Hvor er bedrifter som Forex og Ikea i dette? Hvorfor følger ikke de dette eksempelet, spør De Leon.

Fra og med torsdag 22. april vil det være mulig å søke midler fra Lebarafond.