Kolonial kuttet reklame på Resett-side – ble truet til å annonsere

Xstra-redaktør Shurika Hansen svarer ikke på alle spørsmålene journalisten i e24 stilte.
Foto: Claudio Castello
– Jeg opplevde journalisten som sint og med en truende tone, og han stilte spørsmål som om vi hadde hjerne og hvorfor vi ikke brukte den, sier kommunikasjonsdirektør Louise Fuchs til E24.
0Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Tirsdag ble nettmatbutikken tipset på sosiale medier om at deres annonser dukket opp hos nettstedet Xstra, som er nettavisen Resetts livsstilside.

– Vi fjernet Xstra fra vårt annonsenettverk, ettersom de har et verdigrunnlag som ikke er på linje med vårt, sier Fuchs.

Hun sier de aldri opplevd å bli å bli truet av en mediebedrift fordi man velger å ikke bruke markedsføringspenger hos dem.

– Litt senere ble jeg ringt opp av en journalist fra Resett som ville lage en sak på at vi krenket meningsmangfold ved å fjerne dem, sier Fuchs.

Her kaller han dette en «interessant innsalgsteknikk», og fortsetter med at «jeg var åpenbart ikke klar over at Resett hadde en grunnleggende rett på våre markedsføringskroner».

E24 har vært i kontakt med Xstra-redaktør Shurika Hansen, og stilt en rekke spørsmål om boikotten, mulig søksmål mot «annonsevarslere», hva som kan være årsaken til at annonsører ikke ønsker å annonsere på Xstra, og Kolonial.no-påstandene om truende fremferd.

Hun har svart slik, via e-post:

– Vi har opplevd en stor økning i inntektene og flere nysgjerrige nye annonsører. Denne kampanjen har gjort Xstra kjent, og jeg anser den som god PR for oss. Vi har også mottatt en del nye sympatisører og det hjelper en del, skriver hun.

Les hele saken i e24.