Gir DAB-konsesjon til minoritetsradio

Sjefredaktør Hans Dahle i Radio Latin-Amerika, er svært glad over avgjørelsen fra Medietilsynet, som gir den flerspråklige minoritetsradioen konsesjon til å kringkaste digitalt
Radio Latin-Amerika har fått konsesjon for å sende digital lokalradio (DAB) i Oslo-området.

Medietilsynet har gitt den flerspråklige radiostasjonen Radio Latin-Amerika konsesjon til å kringkaste sitt eksisterende FM-tilbud via DAB-plattformen. Konsesjonen er tidsbegrenset og gjelder i første omgang frem til 31. juli 2011. Sendingene vil bli kringkastet ved bruk av DAB+-teknologien via Radio Novas digitale senderanlegg og vil være tilgjengelige i Oslo-området.

Gledelig

Via den nye 24-timers-kanalen skal Radio Latin-Amerika også sende repriser av enkelte tidligere sendte program for å fylle sendeflaten kontinuerlig. I tillegg vil andre minoritetspråklige radioer i Oslo få muligheten til å videresende deres program.

Sjefredaktør i Radio Latinamerika, Hans Dahle, sier til utrop.no at han og de andre medlemmene i staben mottok dagens gladnyhet med stor glede og lettelse.

– Endelig får vi litt støtte og anerkjennelse fra tildelingsmydighetenes side for arbeidet vi gjør.

Norsk-chilenske Dahle har troen på at dette vil bli fremtidens radioteknologi.

– Frem til nå er det kun NRK og P4 som har kunnet kringkaste via DAB-formatet. Jeg tror selv at det nåværende analoge FM-formatet vil forsvinne i løpet av de neste fem til ti årene. Norsk radio generelt har hengt etter i utviklingen sammenlignet med andre land, så det at DAB-satsingen endelig kommer i gang er bare gledelig. Og dessto gledeligere er at vi får lede an.

Vil radioen søke om fornyelse neste år?

– Ja, det vil vi gjøre, sier han bestemt til utrop.no.