Vil ha norske nynazister på terrorliste

Dersom Den norske motstandsbevegelsen blir satt på listen, vil det blant annet medføre at dens medlemmer ikke får reise inn i USA.
Høytstående demokrater i USA ber utenriksminister Mike Pompeo om å føre opp Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) på en liste over terrororganisasjoner.

DNM er blant flere grupper som er listet opp i brevet , som er signert av 40 høytstående amerikanske demokrater, skriver Filter Nyheter. De ønsker organisasjonen klassifisert som «Foreign Terrorist Organization» – en utenlandsk terrororganisasjon – FTO.

Andre grupper som nevnes i brevet er den paramilitære Azov-bataljonen i Ukraina og det britiske høyreekstremistiske nettverket National Action.

– Det er en rekke eksempler på utenlandske hvit makt-grupper som passer kriteriene. Det amerikanske folk fortjener en forklaring på hvorfor disse gruppene ikke er inkludert på FTO-listen, heter det i brevet til Pompeo.

Dersom DNM blir satt på listen, vil det blant annet medføre at dens medlemmer ikke får reise inn i USA, samt at alle pengeoverføringer berørt av amerikanske banker blir frosset. Fra før av er IS, al-Qaida, Hizbollah og Boko Haram oppført på listen.

Den nordiske motstandsbevegelsen kaller seg selv nasjonalsosialister. De ønsker å stoppe det de kaller masseinnvandring til Norden og kaste ut dem som ikke er av «den nordiske rasen».