De skal gjøre Oslo byråd mangfoldig

Kamzy Gunaratnam (Ap), Lan Marie Berg (MDG) og Omar Samy Gamal (SV) med toppverv i byrådet i Oslo.
Foto: Utrop
Kamzy Gunaratnam (Ap) blir varaordfører, Lan Marie Berg (MDG) blir nestleder i byrådet i Oslo i tillegg til å forsette som miljøbyråd, mens nykommeren Omar Samy Gamal (SV) blir mangfoldsbyråd.
0Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Gunaratnam blir også Arbeiderpartiets talsperson i utdannings-og kulturpolitiske saker.

– Jeg kommer til å ha et sterkt fokus på arbeidslinja, yrkesfag og et anstendig arbeidsliv. Fordi den viktigste årsaken til forskjellene i Oslo er skillet mellom de som er i jobb og de som er utenfor, skriver Gunaratnam i en Facebook-status.

– Det er mange som står utenfor arbeidslivet og som ønsker å jobbe, men som i dag blir overlatt til passive ytelser. 3 av 10 i Oslo i dag står utenfor arbeidslivet i hovedsak på grunn av dårlig helse, kort eller ingen utdannelse eller dårlige språkkunnskaper. Samfunnet må være der for de som ikke kan jobbe slik at de kan leve gode og trygge liv. Samtidig må samfunnet stille opp med nye verktøy for de som ønsker komme inn i arbeidslivet. Dette er vårt felles ansvar, skriver hun videre.

Lan Marie Berg forsetter som miljøbyråd i fire år til. Itillegg skal hun være nestleder i byrådet.

– I dag er jeg utrolig stolt Oslo skal fortsette å lede an i å løse de store miljøproblemene, samtidig som vi gjør byen enda bedre å bo i, sier Berg.

Gamal forhandlet for SV

Omar Samy Gamal (27) blir den yngste i byrådet, skriver NRK.

Han har vært med i Oslo SVs delegasjon til forhandlingene av ny byrådsplattform og arbeider som yrkesfaglærer. 27-åringen blir byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold. Han har tidligere vært rådgiver i Norsk Vann og leder i NITO Studentene.