Omar Samy Gamal blir mangfoldsbyråd i Oslo

Omar Samy Gamal (SV) blir byråd i Oslo og er eneste mannlige med minoritetsbakgrunn i Oslo byråd.
Foto: SV
Omar Samy Gamal (SV) blir byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold. Byrådet utvides også fra åtte til ni medlemmer.
0Shares

Leder Einar Wilhelmsen i Oslo MDG blir ny finansbyråd. Wilhelmsen erstatter Robert Steen (Ap), som nå blir byråd for helse, eldre og innbyggertjenester.

Det er to andre nykommere i byrådet: Victoria Marie Evensen (Ap), som blir ny byråd for næring og eierskap, og Omar Samy Gamal (SV), som blir byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold.

– I går la vi fram en ambisiøs og omfattende byrådserklæring med nye grep for å få flere i arbeid, for klimakutt, for læring i skolen og for omfordeling. I dag får vi inn tre nye byråder med kjærlighet til Oslo og tro på politikkens kraft, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) onsdag.

Wilhelmsen blir MDGs tredje byråd. Lan Marie Nguyen Berg fortsetter som byråd for miljø og samferdsel, og Hanna Elise Marcussen fortsetter som byråd for byutvikling. Berg blir også nestleder i byrådet.

Tone Tellevik Dahl (Ap), som var byråd for eldre, helse og arbeid og partifelle Marthe Scharning Lund, som var byråd for næring og eierskap, trer begge ut av byrådet.

Dermed fordeles byrådspostene slik på partiene: Arbeiderpartiet får fire, MDG får tre og SV får to. Ap har dermed ikke lenger rent flertall i byrådet.

Byrådet la fram sin plattform for byen tirsdag. Hovedsatsingene i plattformen er klima, kollektivtilbud, barn og unge og arbeidsliv. I plattformen loves det blant annet at Oslo skal bli verdens første utslippsfrie storby innen 2030.

Bystyret kommer i det konstituerende møtet onsdag etter alt å dømme til å gjenvelge Marianne Borgen (SV) som ordfører.

– Jeg er veldig glad for at jeg nå er innstilt til å få fire nye år som ordfører i Oslo og har fått den tilliten som ligger i det fra det som ser ut som er et flertall i bystyret. Det som er viktig, er at det er bystyret i sitt konstituerende møte på onsdag som fatter det endelige vedtaket, sa Borgen til NTB tirsdag.

Det er foreløpig uklart hvem som blir varaordfører. Ifølge NRK tyder alt på at Kamzy Gunaratnam (Ap) fortsetter i vervet.