Justisminister: – Ingen svenske tilstander i Norge

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp)

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (FrP) møtte politidirektør Benedicte Bjørnland og politimester i Oslo Beate Gangås for å få en orientering om situasjonen knyttet til kriminelle gjengmiljøer i Norge i dag.

Det handler om å bygge tillitt og å sanksjonere når noen gjør noe feil. Vi jobber tett med Oslo kommune og bydelene for å finne gode måter å håndtere dette på i det forebyggende sporet, sier Gangås, politimester i Oslo politidistrikt ifølge Journalen.

Ifølge henne, har oslopolitiet jobbet kontinuerlig med problematikken, noe som har gitt gode resultater.

– Flere sentrale personer i kriminelle gjenger er fenglset og domfelt. Vi har relativt god kontroll på gjengene og aktørene slik det er nå, sier politimesteren i Oslo Gangås.

Både politiet og statsråden er enige om at det ikke finnes parallellsamfunn og “no-go”-soner i Norge i dag.

– Oslo kan ikke sammenlignes med den situasjonen svenskene har nå, men vi må hele tiden følge med, så vi er opptatt av å fortsette det arbeidet vi gjør, sier Gangås.

Kallmyr trekker frem innvandring som en viktig faktor for å forhindre gjengkriminalitet. Han sier de store ulikehetene mellom Norge og Sverige kommer av forskjellen på hvor mange innvandrere som har kommet og mener streng innvandringspolitikk er viktig.

– Det viktigste vi kan gjøre er at vi begrenser innvandringen og at vi har et godt integreringsapparat, sier Kallmyr.