IRN: – Vi må møte SIANs hat med tilgivelse

Islamsk Råd Norge roser lokalsamfunnet i Kristiansand for deres samarbeid med lokale muslimske foreninger i kjølvannet av SIANs demonstrasjon. IRN mener også at SIANs hatytringer ikke må møtes med gjensidig vold, men med tilgivelse.
Foto: Utrop
– Vi roser lokalsamfunnet i Kristiansand som under SIANs demonstrasjon og de siste dagene har vist støtte til norske muslimer, melder styret i Islamsk Råd Norge.
0Shares

I en pressemelding fra IRNs imamkomitè vedrørende SIANs demonstrasjon i Kristiansand går de ut mot SIAN, som de mener ønsket å provosere norske muslimer gjennom Koranbrenningen.

– Å brenne religiøse symboler, uavhengig av religion, er en krenkelse for menneskeverdet som ikke hører hjemme i Norge – et land bygget på gode demokratiske og humanistiske prinsipper.

Imamkomiteen, på vegne av norske muslimer, fordømmer på det sterkeste og tar avstand fra SIAN sine hatefulle handlinger. Samtidig maner man mot vold som gjengjeldelse.

– Vi tar avstand fra all form for vold og trusler som tilsvar på SIANs handlinger og fraråder alle mot å ta loven i egne hender. Vi skal møte hatet med de moralske verdiene vår hellige Koran formidler: Kjærlighet, tålmodighet og tilgivelse.

Roser lokalsamfunn

Videre roser IRN-styret dialogarbeidet som Muslimsk Union Agder (MUA) har gjort med politiet og lokalsamfunnet.

– Vi ble orientert om alt arbeid de har gjort, både før og etter hendelsen. Vi ønsker å rose MUAs tette dialogarbeid med politiet og lokalsamfunnet. Vi støtter fullstendig deres avgjørelse om å anmelde Koranbrenningen og vi håper politiet følger opp dette i et straffesaksspor hvor det hører hjemme. Vi ønsker også å rose lokalsamfunnet i Kristiansand som under demonstrasjonen og de siste dagene har vist støtte til norske muslimer. Vi oppfordrer alle andre også til å vise slik samhold og stå sammen mot rasisme og hat. Vi skal bruke vår ytringsfrihet til å kjempe for et mer rettferdig samfunn for alle.