Vil hindre søskenbarnsekteskap med DNA-register

 
Frp vil DNA-registrere alle asylsøkere for å avdekke søskenbarnekteskap og flerkoneri samt bekjempe terrorisme. NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) kaller forslaget «håpløst, ellevilt og sterkt diskriminerende».
0Shares
Under Fremskrittspartiets landsstyremøte denne helgen lanserte partiet flere tiltak mot terrorisme. Et av dem var å ha strengere kontroll av innvandrere til Norge.
– Vi ønsker at når asylsøkere og personer via familieinnvandring kommer til Norge, skal det rutinemessig tas DNA-prøver, og DNA-profilene skal legges inn i et register, sier Per Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Frp, til VG Nett.
Han hevder forslaget kan ha positive innvandringspolitiske konsekvenser.
– Svært mange av dem som søker om asyl i Norge, har ikke identitetspapirer. Et DNA-register vil også kunne avdekke søskenbarnekteskap og flerkoneri.
Sterkt diskriminerende
Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere, (NOAS) kaller forslaget «håpløst, ellevilt og sterkt diskriminerende».
– Frp er eksperter til å puste opp spøkelser som eksisterer i svært liten grad, og kaste mistanke på veldig store grupper, sier Austenå til VGNett.