Seks kommuner nominert til integreringspris

- Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi, i en pressemelding.
Foto: Imdi
Asker, Gjøvik, Randaberg, Sunndal, Tromsø og Voss er de nominerte kommunene.
0Shares

Bosettings- og integreringsprisen er en pris som deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) til kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere.

Kommunene blir før nominasjonen vurdert på bakgrunn av konkrete resultater og kunnskap om kvalitet i integreringsarbeidet. De nominerte kommunene har bosatt flyktninger i tråd med behovet og anmodningen fra staten, og har vist ekstraordinært engasjement og fleksibilitet, i følge IMDi.

Publikum kan stemme på sin favoritt på IMDi sine nettsider fra mars av, og så vil direktoratet kåre en vinner blant de tre finalistene med flest stemmer. Prisen deles ut på en integreringskonferanse i mai.

– Vellykket integrering er viktig for å bevare velferdsstaten og bevare den høye graden av tillit i samfunnet vårt. Det er derfor en gjev pris som henger høyt blant kommunene, sier Rieber-Mohn.

Prisen ble delt ut første gang i 2008, og tidligere vinnere er Vadsø, Levanger, Kristiansand, Kragerø, Molde, Hammerfest, Drammen, Grimstad, Trondheim og Bærum.

Ordfører Lene Conradi i Asker og Bærum synes det er stas å bli nominert.

– Det handler om hvordan vi evner å legge til rette for at alle våre innbyggere skal få delta i samfunnet. Nominasjonen er en anerkjennelse for det arbeidet vi gjør, sier hun til Budstikka.