– Rasisme, kroppspress og dømming i homomiljøet

Thanusan Nagendran (19) etterlyser gode forbilder og mer åpenhet i lokalsamfunnet. 
Foto: Privat
Unge med annen bakgrunn som kommer ut i homomiljøene opplever rasisme, kroppspress og dømming i  LHBTQIA+ samfunnet, forteller Thanusan Nagendran. 
0Shares

Thanusan er født og oppvokst i Førde i Sogn og Fjordane. Foreldrene er fra nord i Sri Lanka. Han har ikke bare fortalt om sin legning til sine foreldre og søsken, han har også skrevet et innlegg i lokalavisa. Så nå vet “alle” om han.

Mennesker kan være så dømmende til tider, og ta konklusjoner ut i fra førsteinntrykket, forteller Thanusan.

Han tror det blir vanskeligere for ham å finne en kjæreste enn for andre homofile som er hvite i huden, sier han.

Thanusan forteller at han hadde han kjennskap til ordet «homo» som skjellsord på skolen.

Jeg tenkte aldri på kjærligheten slik som den egentlig er, ettersom jeg trodde et heterofilt forhold var det eneste som eksisterte, før verkligheten kom som et sjokk i starten av ungdomsskolen. Det ble mange emosjonelle netter alene på rommet, med mye gråting og elendighet. Jeg tenkte «hvorfor måtte det være akkurat meg?». Etter hvert begynte jeg å se på denne siden av meg som noe jeg måtte leve med resten av livet. Jeg aksepterte det mer, og selvbildet mitt ble gradvis bedre, forteller han.

Han etterlyser gode forbilder og mer åpenhet i lokalsamfunnet. 

Det hadde vært bedre for meg og andre personar som går gjennom det samme, dersom vi hadde hatt noen å se opp til. Og noen som hadde satt fokus på å feire den mangfoldige kjærligheten. Noen som hadde fortalt oss at det er fint å være forskjellig. Derfor synes jeg at Pride er et viktig arrangement.

Etter at han stod fram i lokalavisa har han fått mange positive tilbakemeldinger, men også hets i kommentarfeltet på Facebook. 

Det er mye hets fordi jeg er homofil, og om hvorfor homofile skal være så “oppmerksomhetssyke”, og så er det folk som har kommet med forslag om “heteropride”, som jeg synes er fullstendig tåpelig, sier Thanusan.