Russebilen «Asylmottaket» ble ramponert og tagget

Festdagen 17. mai ble en trist dag for medeierene av russebussen «Asylmottaket» ved Hamar Katedralskole.
Fikk malt på hakekors, ordet "Hitler" og rasistisk hets.
0Shares
Festdagen 17. mai ble en trist dag for medeierene av russebussen «Asylmottaket»  Da elevene ved Hamar Katedralskole i går morges skulle hente bilen på Koigen, ble de møtt av et trist syn. Russebilen var nesten ikke til å kjenne igjen der den sto parkert med svartmalte ruter og lykter, punkterte dekk, knuste hjulkapsler, avrevne vindusviskere og ødelagt sidedør, skriver Hamar Arbeiderblad

Hærverket har trolig skjedd natt til mandag eller tirsdag, da bilen sto parkert uten tilsyn. Verst var det likevel at vandalene hadde skrevet rasistiske ord og uttrykk over hele siden på bilen.

Rasistisk 

Russebilens eiere, som alle har bakgrunn fra land i Øst-Europa og Nord-Afrika, reagerer sterkt på hærverket.
– Jeg ble sint og trist da jeg så bilen, og holdt på å begynne å gråte, sier Tina Holtmoen, til ha.no.

Familien hennes kommer opprinnelig fra Kosovo, men hun har bodd i Norge hele livet. Aldri før har hun opplevd rasisme på en så direkte og utilslørt måte.

Ikke et tilfeldig offer
Ungdommene er sikre på at de antatte gjerningsmennene har visst hva de har drevet med.
– Det er ikke tilfeldig at de har gått løs på akkurat vår bil. Jeg har ingen anelse om hvem som står bak, men jeg mistenker at det kan være noen vi vet hvem er; og omvendt, sier Labeata Vitija.
Tina Holtmoen er overbevist om at gjerningsmennene må ha tatt seg god tid.
– Noen må ha planlagt dette i forveien, for det ingen som går rundt med masse svart maling til daglig. De har til og med tatt seg tid til å spille bondesjakk utenpå karosseriet, sier hun, og peker på de svarte figurene på bilveggen.
Ser alvorlig på saken
Politiet regner med å starte etterforskningen så snart det foreligger en anmeldelse.

– Grovt hærverk er alvorlig i seg selv, men omstendighetene skjerpes betraktelig når det også er rasisme med i bildet. Vi ønsker å slå hardt ned på slike saker, sier politioverbetjent Arne Wiggo Rognås.