– Ingen hjelp fra UD

Forskjellsbehandler: familien til den drepte norsk-pakistanske Fazal Dad sier gjennom sin bistandsadvokat at Utenriksdepartementet ikke har kontaktet dem, samtidig som man i andre lignende saker har tatt kontakt umiddelbart. UD hevder på sin side at de har ringt familien.
Foto: ud.no
For en uke siden ble den norske statsborgeren, Fazal Dad, skutt og drept i Pakistan. Fortsatt har familien ikke blitt kontaktet av norske myndigheter.
Norske diplomater har i de siste årene involvert seg raskt når det skjer noe med nordmenn i utlandet. Og ifølge Utenriksdepartementet følger de også drapet i Pakistan svært tett.
– Vi har hatt kontakt med familien til den avdøde. Og vi har også hatt jevn og tett kontakt med politiet, sier pressetalskvinnen i UD, Mariam Naqvi til TV2.
Avkrefter kontakt
Sønnen til offeret sier imidlertid noe helt annet når TV2 ringer ham. Mudaser Hussain reiste umiddelbart med sin mor og sine søstre fra Oslo til Pakistan.
Har dere fått noe hjelp fra den norske ambassaden i Islamabad?
– Verken den norske ambassaden eller UD har kontaktet oss. Det føles som forskjellsbehandling. Vi er norske statsborgere alle sammen, sier Hussain til TV2.
Feil familie
Bistandsadvokaten til de etterlatte i Norge, Shahzad Nazir, mener norske myndigheter må ha ringt feil familie.
– Ingen norske fra ambassaden har tatt kontakt med dem. Og det virker for de etterlatte at norske myndigheter egentlig ikke bryr seg i denne saken, sier Nazir til TV2.