Turbanfolket inntok Blindern

Thomas Hylland Eriksen, professor i sosialantropologi, som er fagleder for Idéfestivalen for mangfold gir sine perspektiver på mangfold og historien om det nye Norge. Her fotografert sammen med en turbankledd gjest.
Foto: Eivind Hauger
Idèfestivalens debatter og aktiviteter lørdag 18. juni hadde mangfold som tema. Særlig var turbanteltet en hit.
0Shares
Programmet var spekket med ulike tema, blant annet mangfold på skole og i arbeidsliv. Lektorstudentene ved UiO inviterte representanter for grasrota til en samtale om utfordringer og muligheter i en flerkulturell skole. 

Tubanteltet er en av de faste og mest populære innsalgene. Lederen av Unge Sikher, Sundeep Singh, ønsket gjestene velkommen til å prøve en turban. Han ga innføring av fargevalg på turbaner, og delte ut 1200 prosjoner med vegetarmat gratis med en gjestfrihet som er typisk for sikher.

God stemning

– Vi synes det gikk bra, det var god stemning og rundt 3000 mennesker var innom i løpet av lørdagen. Vi hadde ti parallelle programmer hver time og det var ikke dårlig oppmøte på noen av dem, men selvfølgelig ikke fullt på alt, forteller Espen Røsbak, prosjektleder for idèfestivalen 2011 til utrop.no.
Røsbak forteller at målet er å ha fire festivaler i året i sammengheng med UiOs 200 års jubileum. De velger temaer som er sentrale i samfunnsdebatten, og mangfold i samfunnet sees på som et åpenbart valg.
– Ideen er at vi gjerne vil ta opp det som er aktuelt i samfunnsdebatten gjennom å sette utfordringer og muligheter på dagsorden. Men vi vil også vise mangfoldet i det mangfoldige, sier Røsbak til utrop.no.