Sprer “lydige kone-klubber” i den islamske verden

Lydighet fra konas side er en forutsetning for å bekjempe utroskap og vold i hjemmet, hevder en gruppe malysiske kvinner som står bak "lydige kone-klubber". Tiltaket kritiseres som gammeldags og reaksjonært.
Foto: flickr.com
En kones fremste jobb er å tilfredsstille mannen sin, hevder en gruppe malaysiske kvinner.
0Shares
«Lydige koners klubb»  ble tidligere i juni startet opp av noen malaysiske kvinner med formålet å bekjempe utroskap, vold mot kvinner og andre hjemlige problemer. Klubben fremmer et krav om at kvinner må underkaste seg mennene sine, skriver den malaysiske avisen The Star.
– Eva ble skapt fordi Adam hadde visse behov. Menn kan ikke styre sine seksuelle lyster. Og dersom disse lystene ikke tilfredsstilles, vil de finne en annen kvinne. Det var slik Gud skapte dem, sier Dr Rohaya Mohamad, visepresident i klubben, til The Star.
Reaksjonært
Gruppen skal allerede ha fått 800 medlemmer og opprettet tilsvarende klubber i Indonesia og Jordan. Snart står Singapore også for tur.
Samtidig har klubben blitt utsatt for sterk kritikk fra mange hold. Likestillingsministeren i Malaysia, Shahrizat Abdul Jalil, sier at klubben “ikke reflekterer den enorme utviklingen som muslimske kvinner gjennomgått”.
Her hjemme karakteriserer lederen i Kvinnegruppen Ottar klubben som “godt, gammelt reaksjonært grums”.
– Hvis kvinnelig underkastelse hadde ført til mindre vold, hadde det kanskje vært noe i det. Men vi vet jo at samlivet blir lykkeligere og at det blir mindre vold i hjemmet dersom kvinnene er selvstendige, økonomisk uavhengige og har større innflytelse. Det er en grunn til at det er mindre vold mot kvinner i Norge enn i Malaysia, sier hun til aftenposten.no.