Islamsk Råd setter i gang plakatkampanje for å stoppe terror

– Vi håper denne plakaten skal bidra til mer trygghet og at folk skal oppsøke moskeene som normalt, sier Yassir Ahmed.
Foto: Islamsk Råd Norge
– Det oppstår alltid en frykt og bekymring når slike hendelser som den i Tyskland oppstår. Spesielt når det er fredagsbønn i dag tenker man ekstra over det, sier Yassir Ahmed, informasjonsansvarlig i Islamsk Råd Norge.

Islamsk Råd Norge tatt sine forholdsregler. En arbeidsgruppe i organisasjonen har utarbeidet plaktaten som skal henges opp i Grønland-området i hovedstaden og i flere moskeer. Allerede er den publisert i sosiale medier.

– Vi håper denne plakaten skal bidra til mer trygghet og at folk skal oppsøke moskeene som normalt, sier Ahmed til TV2.

Etter massakren i Tyskland onsdag hvor ni personer ble skutt og drept, er tysk politi er nå i beredskap. Også i Norge er redselen stor.

– Det oppstår alltid en frykt og bekymring når slike hendelser som den i Tyskland oppstår. Spesielt når det er fredagsbønn i dag tenker man ekstra over det, sier Ahmed.

Frykter etterlignere etter terroren i Tyskland

Etter angrepet i Tyskland har tyske myndigheter tatt grep for å hindre personer som vil etterape terroristen.

– Vi vil øke politiets tilstedeværelse i hele Tyskland. Vi vil i økende grad overvåke sensitive fasiliteter, spesielt moskeer, sier innenriksminister Horst Seehofer, skriver VG som viser til tyske Die Welt.

Ministeren mener trusselen fra høyreekstremisme, antisemittisme og rasisme i Tyskland er veldig høy.

I Norge har ikke Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) valgt å endre på hvor stor de anser trusselen fra høyreekstreme etter angrepet i Tyskland.

– Vi har ikke noen annen beskrivelse av trusselbildet i Norge enn det vi hadde i trusselvurderingen fra tidligere i år, sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken, til VG.