Ungdommer ropte «koronavirus» etter 13-åring

Saken har vekket stor oppmerksomhet i lokalmiljøet.
Foto: Pixaby
Kommuneoverlege i Molde, Cato Innerdal, sier at flere foreldre som har barn av utenlandsk opprinnelse eller med utenlandsk utseende har opplevd at barna deres er blitt plaget.
0Shares

«De begynner å kjøre etter henne og roper «Koronavirus», «Watch out for the koronavirus» og «Here comes the korona». De er nærgående og kjører så tett på at hun også faller, og det skjer flere ganger», skriver Espen Svenøy i et Facebook-innlegg. Hans datter er halvt asiatisk.

En av guttene slo henne også i ryggen med staven.

I etterkant av hendelsen ble familien kontaktet av faren til en av ungdommene. Tre av de som sto bak, ønsket å møte datteren for å be om unnskyldning for oppførselen.

– De hadde hatt en god og lang samtale om det som hadde skjedd. De ville gjerne komme og beklage seg. Det gjorde de, og det var veldig bra, sier Svenøy til TV2.

Saken har vekket stor oppmerksomhet i lokalmiljøet, og Romsdals Budstikke har i flere artikler omtalt saken.

Kommunelegen er klar på at dette er uakseptabelt og at smitte av koronavirus ikke har noe med genetikk eller utseende å gjøre.

– Dette spres helt uavhengig av hvordan folk ser ut, eller genene. Nå er det tid for at alle lærere, alle foreldre, alle voksne tar en runde med barna og oss selv, og tenker gjennom hvordan vi agerer, sier Innerdal til lokalavisen.