Justisminister Monia Mæland (H):

– Antallet asylsøkere vil påvirke antallet familieinnvandringstillatelser

Over 27 prosent av familieinnvandringstillatelsene gitt til personer som har søkt innvandring til en med flyktningbakgrunn.
Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Hvis flere får asylsøkere får opphold, åpner det også for flere søknader om familieinnvandring, mener justisministeren.
0Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Siden 2005 har det blitt gitt snaue 205.000 familieinnvandringstillatelser. Av disse tillatelsene er snaue 57.000 familieinnvandring med en person med flyktningbakgrunn. Siden 2005 er over 27 prosent av familieinnvandringstillatelsene gitt til personer som har søkt innvandring til en med flyktningbakgrunn.

Antallet som søker familieinnvandring med en med flyktningbakgrunn avhenger av hvor mange som søker asyl i Norge.

– De høyeste tallene de siste årene var i 2016 og 2017, både totalt og relativt sett. I 2015 kom det hele 31.000 asylsøkere til Norge. Da er det ikke rart at det både i 2016 og 2017 ble gitt over 6000 familieinnvandringstillatelser til personer med flyktningbakgrunn. Begge disse årene ble over 40 prosent av familieinnvandringstillatelsene gitt til personer med flyktningbakgrunn, skriver skriver justis- og beredskapsminister Monica Mæland i et innlegg i Klassekampen.

– En restriktiv, rettssikker og ansvarlig innvandringspolitikk fører til at færre uten beskyttelsesbehov kommer til Norge. Liberaliserer man regelverket vil nødvendigvis flere få opphold. Hvis flere får opphold, åpner det også for flere søknader om familieinnvandring, skriver hun videre.