Høy temperatur på nettdebatt

Fahad Qureshi sier til Aftenposten at kvinner og menn ønsket å sitte adskilt på møtet
Foto: Kjetil Hegna
Islam Nets leder Fahad Qureshi kom med sterke utfall mot Blend-redaktør Shazia Sarwar i en diskusjon på Facebook 3. september.
Uttalelsene falt i kjølvannet av en debatt på nettsiden til det konservative tidsskriftet Minerva om Islam Nets standpunkt om at muslimer som er mot dødsstraff er vantro, skriver blendmag.no.
Diskusjonen fant sted på tråden til en tredjeperson og hadde 108 kommentarer totalt. Sharwar anklaget Islam Net-lederen for hovmod og hersketeknikk.
– Når argumentene faller, skyver du en lærd foran deg. Jeg er så grundig lei av at du konkluderer at den og de er kafir (vantro) så sant de mener sånn og slik.
Kontant svar
Qureshi lot ikke sjansen til tilsvar gå fra seg, og kom med meget sterke karakteristikker av den norsk-pakistanske Blend-redaktør og TV2-journalist.
– Din jahil (uvitende, analfabet; tradisjonelt en nedsettende betegnelse, journ. anm.), du sitter å leker deilig bak pc skjermen, møt meg ansikt til ansikt foran kamera og over 1000 mennesker, skal vi se hva du har å si. Du er en skam for Islam, og bør fjerne ansiktet ditt fra Facebook, lød svaret hans ifølge blendmag.no.