En innvandrer kom inn i Skien

Få kvinner og bare en med minoritetsbakgrunn på bystyret i Skien, er boldningen fra årets valg.
Foto: Alberto Mucignat
Kun 18 av 55 representanter er kvinner i Skiens nye bystyre. Dler Khursidi er den eneste representanten med minoritetsbakgrunn.
Kvinneandelen er to færre enn i forrige periode, da 20 ble valgt inn. Prosjektleder i «Utstillingsvindu for flere kvinner i lokalpolitikken», Maja Foss Five (Ap), synes valgresultatet er skuffende for kvinnelige politikere som har stått på i valgkampen. 
– Jeg synes ikke bystyret blir så representativt som det kunne vært, verken aldersmessig eller kjønnssammensetningen. Mange damer har drevet en tøffere valgkamp enn noen gang, vist seg fram og ropt ut at de vil bli valgt inn. Jeg hadde unnet damene et bedre resultat, men vi må fortsette å være offensive, og damene som har kommet inn, har kommet inn fordi de er dyktige, sier Foss Five til Telemarksavisa.
Enslig minoritetsnordmann
Kurdiske Dler Khurshidi (26) var satt opp på 24. plass på lista, og sto i fare for ikke å bli gjenvalgt. Men hele 218 kryss og slengere gir ham fire nye år i bystyret. 
– Jeg er opptatt av å få flere innvandrere i lokalpolitikken, spesielt kvinner. Det bør ikke skje gjennom kvotering, men ved å skape gode rollemodeller. Neste valg er målet å ha tre innvandrere med, sier han til Telemarksavisa.