Fikk flest personstemmer

Ap-politiker Abdullah Alsabeegh ønsker ikke bussing av elever.
Foto: AUF.no
Abdullah Alsabeehg (Ap) fikk med sine 29.717 flest personstemmer av alle kandidatene med ikke-vestlig bakgrunn under årets kommunevalg i Oslo.
Blant Oslo Arbeiderpartis sine listepolitikere er det kun byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn og Rune Gerhardsen som fikk flere personstemmer. Alsabeegh sier til utrop.no han er positivt overrasket og ydmyk i forhold til resultatet.

– Jeg tror samtidig grunnen til at jeg fikk så mange stemmer er at jeg, i likhet med flere av mine partikolleger har vært aktive i valgkampen. Jeg har vært ute blant folk og hatt løpende kontakt med organisasjoner, påpeker han.

Handler ikke om bakgrunn

Nesten halvparten av Oslo Aps bystyrerepresentanter har en eller annen form for ikke-vestlig bakgrunn. Akkurat det hevder Alsabeehg ikke bør være et fokusområde.

– Vi har forhåpentligvis kommet såpass langt i Norge nå at det å stemple en politiker som “minoritetspolitiker” ikke bør lengre være nødvendig. Jeg tror på at vi har blitt valgt inn fordi vi har jobbet lokalt, fremmet saker og klart å nå ut til forskjellige grupper, ikke fordi noen andre eller jeg har en spesifikk bakgrunn.

Når du selv og andre med liknende bakgrunn blir valgt inn, kan dette å ha med å gjøre at norske velgere blir mer fargeblinde?


– Det håper jeg virkelig på. Altså at folk ser på politikeren fremfor hudfargen.

Skole og idrett

Hjertesakene er og forblir de samme, nå som han er blitt valgt inn.

– Jeg vil fortsette å jobbe for en skole som ser alle elever, for arbeid til alle og for kultur- og idrettstilbudet for barn og unge.  
Her er de fire med flerkulturell bakgrunn som fikk flest personstemmer. Alle har kommet inn i bystyret i Oslo:

Abdullah Alsabeegh (Ap) 29717
Saeda Begum (H) 29228
Nadeem Butt (Ap) 29158
Mudassar Kapur (H) 28970

.