Shan og Usman fjernunderviser fra karantene


Foto: Skjermdump/YouTube
Norsk-pakistanerne Shanawaz Khan og Usman Sultan bruker YouTube som hjemmekontor.
600Shares

Gjennom YouTube-kanalen Suksess i utdanning skal man fjernundervise elever sålenge karantenen pågår.

Khan er masterstudent i molekulærbiologi, mens Usman er medisinstudent.

I sin Facebook-profil forklarer Khan hvordan man har agert som følge av COVID-utbruddet i Norge, og karantenen som har vart siden 12. mars.

– Jeg er en forsker, og har jobbet som lærer på deltid i snart 5 år, og ønsker å gjøre noe med denne tragiske situasjonen. Som en del av den nasjonale dugnaden, valgte jeg og min venn, Usman Sultan, å lage en YouTube kanal hvor jeg underviser elever i kjemi/biologi helt gratis.

Han har også fått hjelp på veien for å få til kanalen.

– Uten hjelpen til Akademiet&Heltberg, ville dette ikke vært mulig, siden de har stilt opp og gitt oss alt vi trengte av lokaler, tavler og annet.

Interaktiv læring

Overfor Utrop sier han at fjernundervisningen har gått overraskende bra.

– Når vi lager videoene legger vi merke til at vi kan belyse viktige punkter, som elevene kan se om og om igjen, fordi det er på film. Samtidig så kan man legge inn kommentarer og diverse ting som gjør undervisningen mye mer effektiv og spennende.

– Har dere fått tilbakemeldinger sålangt?

– Vi har fått gode tilbakemeldinger av elever. Folk har tatt kontakt og fortalt at de endelig har forstått emnet bedre, og kommet med ønsker om andre kapitler vi kan undervise.

Fortsetter med kanalen

Shan og Usman kommer til å fortsette med kanalen etter karantenen.

– Vi ser at dette kan være en viktig del av undervisningens framtid, og vil utvikle dette til å dekke de fleste fag. Å være en del av den nasjonale dugnaden i denne tiden er viktig for oss, men vi ønsker gjerne å fortsette å være en del av den nasjonale dugnaden for å skape en god utvikling i samfunnet, selv etter karantenen.