Lan Marie Berg trekker seg som nestlederkandidat

– Vi elsker bomringen, sa miljøbyråd i Oslo Lan Marie Berg i sin seierstale etter kommunevalget. Her fotografert under MDGs landsmøte i 2016.

Berg viser til familiesituasjonen som forklaring. Hun er til vanlig byråd for samferdsel og miljø i Oslo, men har vært i mammapermisjon siden januar.

– Jeg har tatt enda en vurdering på hvor mange ekstra helger og kvelder jeg føler jeg kan være borte fra ettåringen min hjemme, sier Berg i en pressemelding og forklarer at hun har konkludert med at hun ikke ønsker å pålegge seg selv det presset og de forventningene det innebærer å være nestleder.

Det var Dagbladet som brakte nyheten først.

– Mitt motto i politikken har vært at det er viktig å tørre å si ja. Det har jeg også rådet andre unge kvinner til. Men noen ganger er også kunsten å si nei, og det er riktig for meg denne gangen, sier Berg.

Ifølge henne er det nå opp til valgkomiteen i MDG å fremme en ny innstilling, men selv nevner hun både Toine Sannes og Kriss Rokkan Iversen som mulige kandidater. Berg legger til at hun ønsker å fortsette som medlem av sentralstyret.

MDG holder digitalt landsmøte førstkommende lørdag.