Bastholm ber Ap snu om Moria-flyktninger

Det er fortsatt mulig å snu, mener leder i MDG Une Bastholm.
Foto: Mdg
Arbeiderpartiet kan fortsatt bidra til flertall på Stortinget for å evakuere barn og barnefamilier fra Moria-leiren, fremholder MDG-topp Une Bastholm.
129Shares

– Det har vært trist å se at Arbeiderpartiet, som har så mye av sin historie forankret i solidaritet og fellesskap, er ute av stand til å vise lederskap i Moria-saken, sa hun i sin tale til MDGs digitale landsmøte lørdag.

– Men det er fortsatt mulig å snu: Jonas Gahr Støre kan fortsatt gjøre som sine sosialdemokratiske kolleger i Tyskland og Finland, og melde seg på den europeiske dugnaden, sa hun.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe sluttet denne uken opp om at Norge skal hente 500 flere mennesker til Norge, primært kvoteflyktninger.

– Men vi gir en åpning for at dersom FN, i dialog med oss, kommer fram til at vi i stedet for å hente 500 kvoteflyktninger bør la noen av dette antallet være fra Hellas, så gjør vi det, sa Aps innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani til NTB sist uke.

– Det vil da ikke være kvoteflyktninger, men mennesker med beskyttelsesbehov som vil få sin asylsøknad behandlet i Norge, sa han.