De mest leste sakene i 2011

 
foto: Illustrasjonsfoto
Her er oversikten.
0Shares
1. Melder seg ut av Frp
Fylkestingspolitiker sier studier i statsvitenskap gjorde at han oppdaget alvorlige feil i Frps politikk. 

2. Gratis norskkurs på nett
Nå kommer et nytt norskkurs som du kan ta på internett. Det er gratis. Du kan låne kurset på biblioteket. Kurset kan du få hos Det flerspråklige bibliotek (DFB).

3. Norge på kant med Barnekonvensjonen

At du har barn og ektefelle med lovlig opphold i Norge, er ingen garanti for ikke å bli utvist fra landet. Hvor lenge skal denne umenneskelige praksisen fortsette, spør kronikkforfatteren i dette åpne brevet til statsminister Jens Stoltenberg. 
4. Muslimer hetses og Aftenposten bidrar med gruppetenkning
Uheldig bildebruk i Aftenposten igjen.

5. Konsekvens av islam- og flerkulturfiendtlighet

Selv om massakeren på Utøya og eksplosjonen på Regjeringskvartalet er enkeltmannsverk må vi ta på alvor at islamfiendtlige personer, partier, nettsider og organisasjoner kan ha forsterket hans gale intensjoner.

6. «I dag er vi alle muslimer»
Ordførerkandidat i Rødt, Reza Rezaee, oppfordrer det politiske etablissementet til å kalle seg selv «muslimer» i kampen mot islamhetsen.

7. Få flerkulturelle frimurere
Nesten ingen av de 19 000 frimurerne her i landet er innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn. En tidligere frimurer forteller om negative holdninger til innvandrere og tror ikke mørkhudete er særlig velkomne i brorskapet. Innvandrere selv har lite kjennskap til frimureriet.

Dersom Rødt blir større enn SV i Oslo, er det sannsynlig at Reza Rezaee (Rødt) blir ordfører i Oslo. 
9. – Historieforfalskning fra Brennpunkt

Tirsdagens Brennpunkt-dokumentar om hendelsene i Srebrenica i 1995 har skapt sterke reaksjoner i bosniermiljøet. Brennpunkt-journalist Ola Flyum avviser kritikken og sier han har sitt på det tørre.

10. Frykt for muslimer

Nå er tiden inne for å tenke ordentlig gjennom hva vi tror vi vet og hva vi faktisk vet, skriver statsråd Audun Lysbakken (SV) i denne debattartikkelen. 
Tre mest leste blogger:
– Jeg har aldri opplevd en slik interesse for min penis
Den siste tiden har det vært en diskusjon om omskjæring av guttebarn.

En skikkelig innsats for å få innsikt i innvandreres synspunkter og erfaringer fra dagliglivet kunne gitt oss en bedre forståelse av hvorfor så mange innvandrere forlater landet.

Norsk samfunnsforsker skapte oppsikt med uttalelser farlig nær konspirasjonsteorier.