Asylsøkere forsvinner

Forsvinner: Noen av asylsøkerne i Lister-regionen reiser til andre steder i landet eller til andre land for å finne lykken
I Lister-regionen er det fire asylmottak. Ifjor forsvant til sammen 359 asylsøkerne fra disse mottakene. Noen vender aldri tilbake.
– For det meste er det snakk om enslige menn som forsvinner. Felles for mange av disse er at de enten har fått avslag på sine søknader om oppholdstillatelse eller at de ligger an til å få avslag etter lang saksbehandlingstid, sier Wopke Roukema, leder av Flekkefjord statlige mottak til Farsundsavis.no.

Ifølge tall som avisen Lister har fått fra Utlendingsdirektoratet (UDI) forsvant det 50 asylsøkere fra mottaket i Flekkefjord i 2010.

Helt greit

I likhet med andre mottaksledere mener Roukema at forsvinningene ikke er et problem.
– Når man har drevet med dette en stund, er det ikke så dramatisk. Det er frivillig om man vil bo på et mottak eller ikke, og her er det snakk om voksne mennesker som selv velger å forlate mottakene uten å gi beskjed. Mitt inntrykk er at mange av dem drar til slektninger eller kjente i Norge, og at de etter en tid tar kontakt med UDI når de opplever at de økonomiske tilskuddene blir borte når de drar, sier Wopke Roukema til avisen.