Navnet Mohammad troner fortsatt øverst

Mohammad: topper navnelistene i Oslo, og nå også Lørenskog og Nittedal
Foto: sxc.hu/Dimitri Castrique
I Oslo er det mest brukte navnet som tidligere Mohammad, med utallige skriftvariasjoner. Navnet topper også i nabokommuner som Lørenskog og Nittedal.
0Shares

Oslo styrer navnemotene. Bak Mohammed (Mohammad) finner vi de ”nye” navnene Oskar, Aksel og Filip. Ellers er Sebastian på topp i Hedmark og på 2. plass i Aust-Agder. I Vestfold topper Liam og Casper, mens Kristian er på 3. plass. Kristian er også nummer tre i Oppland. Leon ligger på 2. plass i Telemark, mens Noah topper listen i Finnmark og er nummer to i Rogaland, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

På jentesiden må vi lete lenger etter de regionale forskjellene. I 2011 er navnet Ida mest populært i Aust-Agder, Leah i Finnmark og Maja i Bærum. Maja ligger for øvrig på 2. plass i Sverige. I Vest-Agder er sjeldne navn fremtredende, Mille ligger høyt på listen, og Angelica er på 17. plass.

Anders mindre populær
Byrået har sett på hvor mange som fikk navnet Anders etter 22. juli. I 2010 fikk 99 gutter navnet Anders. Det gav en 86. plass på listen over mest brukte guttenavn, og utgjorde 0,3 prosent av gitte guttenavn i 2010. Til og med juli i 2011 fikk 59 gutter navnet Anders, og utgjorde fortsatt 0,3 prosent. Av dem som hittil er registrert resten av året, fikk 9 gutter eller 0,1 prosent navnet Anders.

– Vi ser en betydelig reduksjon til en tredel av bruken av Anders-navnet, skriver ssb.no.