IRN og MDN: – Ikke møt opp på demontrasjon mot SIAN

I går kveld møttes Oslo-politiet og representanter for Islamsk Råd Norge og Muslimsk Dialognettverk for å drøfte lørdagens demonstrasjon i regi av SIAN-
Foto: irn.no
Torsdag hadde Islamsk råd Norge (IRN) og Muslimsk Dialognettverk (MDN) møte med politiet i Oslo. Nå råder de folk til å unngå den planlagte SIAN-markeringen på lørdag.

– Islamsk Råd Norge og Muslimsk Dialognettverk råder på det sterkeste, på bakgrunn av tidligere erfaringer, alle muslimer og «fredsaktivister» om å IKKE møte opp der SIAN holder sine arrangementer, skriver rådet i en Facebook-post.

SIAN, en organisasjon som tidligere har vært anklaget for mulsimhets, skal holde markeringen på innvandrertette Søndre Nordstrand, noe flere politikere ser på som provokasjon.

Oppmerksomhet styrker budskap

Norges to største muslimske paraplyorganisasjoner mener det er viktig å ikke møte opp og ignorere budskapet.

– Av tidligere erfaringer vet vi at SIAN ønsker å få plass i rampelyset gjennom å presentere seg selv som ofre som ikke får lov til å ytre seg. Deres mål er å provosere fram motreaksjoner for å skape bråk og motsetninger i samfunnet. Vi er sikre på at deres budskap svekkes mest når de får minst oppmerksomhet.

Oslo-politiet bør også være sin oppgave bevisst, mener organisasjonene.

– Vi håper samtidig at politiet tar ansvar og følger opp alle former for rasistiske og hatefulle ytringer og andre straffbare forhold som vil bli begått av denne ekstremistiske gruppen i tiden fremover.