Krekar vil flytte til Somalia

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, skriver redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i debattinnlegget.
Foto: TV2
Mullah Krekar sier til NRK at han mener det norske samfunnet er det beste i Europa, men han flytter gjerne til Somalia.
0Shares

Onsdag møtte den utviste irakisk-kurderen i Oslo tingrett, tiltalt for drapstrusler mot blant andre Erna Solberg. Krekar mener seg urettferdig behandlet, og hevder han aldri har truet noen.

– For det første har jeg ikke truet. Det er en politisk tolkning av dette. Jeg står ved det jeg har sagt, og jeg angrer ikke på å ha kommet med et dikt for 30 år siden, for å ha holdt en tale for 20 år siden, eller for å ha uttalt meg for 20 måneder siden, sier Krekar til NRK.

Truet av Hagen

Krekar mener han selv har blitt truet på livet, og viser blant annet til skuddene mot leiligheten hans i Oslo. Han forteller at han har sluttet å gå ut fordi han frykter for sin egen sikkerhet, og legger skylden på norske politikere og media. 

– Da Carl I. Hagen uttalte seg offentlig om at jeg var en terrorist: er ikke det å bli betraktet som en trussel? Det kunne ha ført til at en av partifellene hans kunne kommet og drept meg, sier Krekar.

Heller Somalia enn Irak

Krekar fastholder at Norge er i krig mot islam, men ser ikke noe negativt ved det norske samfunnet. Hadde han likevel hatt et land å flytte til ville han heller reist til Somalia enn hjem til Irak, hvor en sannsynlig henrettelse venter på ham.

– Okkupasjonen har ødelagt alt som har med Irak å gjøre. Jeg håper jeg kan reise til Somalia og lære dem arabisk språk. Jeg vil reise med frihet, med stolthet og verdighet, ikke fordi jeg skal fengsles for noe, sier han til NRK.