Subjekt-redaktør Danby Choi hengt ut som «transfob rasist»

Subjekt-redaktør Danby Choi ser det som farlig at "selverklærte antirasister" kan definere hvilke roller og posisjoner ikke-hvite kan innta.
Foto: Kristian Mendoza
Redaktør Danby Choi ble omtalt på mobilapplikasjonen Jodel som "transfob rasist" av radikale aktivister. Nå tar han til sterk motmæle på sosiale medier.
203Shares

I en post på Facebook-siden sin kommer Subjekt-redaktøren med kraftig kritikk av netthetsen han ble nylig utsatt for i nettsiden Jodel, en mobilapplikasjon for deling av tekstmateriale og bilder.

I Jodel-meldinger blir Choi omtalt som “transfobisk og rasist”, “ulv i fåreklær” og som en “som spytter på alle fra sin egen minoritet”.

Slik ble Subjekt-redaktør omtalt på Jodel.
Foto : Skjermdump/Facebook

Choi, som selv har norsk-koreansk bakgrunn, er sjefredaktør og ansvarlig utgiver av Subjekt siden oppstarten i 2012.

Kritisk til “selverklærte antirasister”

Subjekt-redaktøren mener problemet ligger ikke i karakteristikkene, men i det han “anser som svært populær argumentasjon om dagen”.

– Jeg lever fint med å bli kalt for en transfobisk voldtektsrasist. Det ligger liksom ingenting i det (…) Men når antirasistene skriver at jeg «spytter på min egen minoritet», får jeg et umiddelbart behov for å la publikum vite at det finnes andre måter å tenke på. Nå skal nemlig de selverklærte antirasistene definere hvilke roller og posisjoner ikke-hvite kan innta, og det basert på hudfarge.

Choi mener det handler om å snakke sak, og ikke person eller hudfarge.

– For meg er dette frigjøring. Frigjøring fra de klamme rammene og påklistrede merkelappene fra de selverklærte antirasistene som ikke ser at de selv bidrar på verste måte når de med sin forlokkende godhetsposering og «call-outing» av «onde» meningsmotstandere innordner seg en slags moralsk guddommelighet.

Les Utrops portett av Danby Choi fra april 2018