Home Nyheter Nytt SIAN i klinsj med motdemonstranter på turné i Sørlandet

SIAN i klinsj med motdemonstranter på turné i Sørlandet

0
SIAN i klinsj med motdemonstranter på turné i Sørlandet
ISLAMFIENDTLIG: Lars Thorsen er leder av den islamfiendtlige organisasjonen SIAN. På t-skjorten hans står det "Muhammed was a terrorist" (Muhammed var en terrorist).

Ifølge Fedrelandsvennen delte SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) utdelte brosjyrer i Markens i Kristiansand da den venstreorienterte antirasistiske organisasjonen Kampkomiteen motdemonstrerte.

Hendelsen skjedde fredag ettermiddag sist uke. SIAN-profil Arne Tumyrs plakat ble revet i stykker i etterkant av SIANs besøk i Kristiansand og den påfølgende motdemonstrasjonen.

Tumyr måtte blant annet fjernes av politiet ettersom han ikke vil forlate stedet, og var en av de tre som måtte bortvises.

Kastet egg på SIAN

Ifølge den venstreradikale gruppen Kampkomiteen viser til at det var tilstede over 150 demonstranter, i tillegg til forbipasserende, for å vise motstand mot SIAN.

– Mange rev demonstrativt brosjyrene deres. Det ble også kastet egg mot dem, og en demonstrant fikk rappet til seg en stor bunke med flyers. Mange viste finger til dem mens de gikk forbi, eller klappet og viste tommel opp til oss.

Voldshendelser mellom SIAN og venstreorienterte motdemonstranter skjedde i et torgmøte i Arendal sentrum dagen før.

En video lagt ut av Agderposten fra Arendal-demonstrasjonen sist torsdag viser at flere av motdemonstrantene hopper over sperringene etter at en av SIANs representanter tok frem et eksemplar av Koranen, muligvis med skadeformål.