Sian møtt med rolig støykonsert på Hamar

Da Sian til slutt forlot stedet, sang motdemonstrantene «Seier'n er vår». (Bilde fra mot-demonstrasjon i Oslo)
Foto: Sofia Rana
Motdemonstranter trommet på barrikadene, viste fingeren og ropte slagord for å overdøve Sians markering på Hamar lørdag ettermiddag.
365Shares

Markeringen startet klokka 13 med en appell fra Sian-leder Lars Thorsen der han snakket om det gruppen kaller islamproblemet. Thorsen kritiserte samtidig politiet for å tillate ordensforstyrrelser og de om lag 150 frammøtte motdemonstrantene for å utsette Sian for «støyterror».

Sian står for Stopp islamiseringen av Norge.

Det var satt opp barrikader for å holde Sian-aktivistene og motdemonstrantene fra hverandre, og politiet hadde møtt mannsterkt opp.

Motdemonstrantene ropte slagord, viste fingeren, trommet og ristet i barrikadene og spilte på trompet og blokkfløyter for å overdøve Sian-lederen.

Da Sian til slutt forlot stedet, sang motdemonstrantene «Seier’n er vår».

I en pressemelding skriver Innlandet politidistrikt at de er fornøyd med at demonstrasjonen gikk fredelig for seg, og at de hadde god kontroll under markeringen.

– De fremmøtte har forholdt seg til politiets sikkerhetstiltak, og vi ønsker å takke Hamars befolkning som har fulgt politiets oppfordringer, sier stabssjef Pål Erik Teigen.

I Bergen ble Thorsen angrepet av ungdommer, mens politiet slo hardt ned på motdemonstrantene.

I Oslo rev Sian-profilen Fanny Bråten i stykker og spyttet på sider fra koranen under en markering som ble arrangert utenfor Stortinget, og 29 demonstranter ble satt i arresten.