Starter SMS-opprør for å la asylbarna bli

Bruker teknologien til en "god sak": en Stavanger-mann oppfordrer folk til å sende sms´er og e-poster til politikerne i protest mot den nåværende returpraksisen.
Foto: Yutaka Tsutano
I et leserinnlegg i Aftenbladet 9. mai oppfordrer Knud Andres Sømme unge og gamle til å ta i bruk sms- er og e- post og fylle politikernes innbokser med klare meldinger. 
0Shares

En million eposter har innflytelse, slår han fast overfor aftenbladet.no.

– Jeg har ingen tro på at statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Grete Faremo vil gi etter for argumenter. Begge har malt seg inn i et hjørne ved så hardnakket å avvise alle forsøk på dialog. Nå er det bare en mulighet igjen, slik jeg ser. Å skape et bredt folkelig engasjement som er så sterkt at det ikke blir mulig å overse, sier Sømme.

River opp folk

Barn som er født i Norge eller barn som har bodd her så lenge at hele deres nettverk er i Norge og flyktninger som har etablert seg i landet med arbeid, bolig og familie må få bli her, er oppfordringen.

– Jeg synes det er et brudd på menneskerettigheter å rive mennesker som har klart å etablere seg opp med roten og sende dem til landet de flyktet fra, og der de i verste fall vil møtes med forfølgelse, fengsling og tortur, sier han til aftenbladet.no.

Hentet inspirasjon fra eks-kona

Sømme vet selv hvilke lidelser forfølgelse og et liv på flukt påfører mennesker. Hans avdøde kone opplevde krig, sult og forfølgelse som barn i Ukraina under krigen.

– Opplevelsene forfulgte henne gjennom hele livet, hun var plaget av mareritt og lidelser som var symptomer på psykisk krigsskade. Jeg synes det er kunnskapsløst, hjerteløst og meningsløst å ville sende mennesker tilbake til land som på nytt vil utsette dem for slik behandling.