Jevi vil at flere innvandrerkvinner skal løpe

Småbarnsmoren Jevi Majid vil inspirere flere innvandrerkvinner til å løpe.

Jevi la hun merke til at hun var alene som kvinne med innvandrerbakgrunn. Nå vil hun inspirere flere til å snøre på seg joggeskoene.

– Jeg vil hjelpe flere asiatiske kvinner til å dra nytte av deres egen følelsesmessige og fysiske velvære fordi de vanligvis er så opptatt med å gjøre ting med barna og familien, sier hun i et intervju med, sier hun i et intervju med Nottingham Post.

38-åringen har sør-asiatisk bakgrunn, født i Norge, men bosatte seg i Storbritannia for 17 år siden. Sommeren 2019 var Jevi frontløper for sportsklærfirmaet ASICS under London-maraton.

Løping ble til avhengighet

Til Nottingham Post forklarer Jevi hvorfor hun ble aktiv løper:

– Jeg begynte å løpe fordi jeg ikke hadde råd til et treningsmedlemskap, og bestemte meg dfor å løpe i parker fordi det var gratis. Etterhvert begynte jeg å bli “avhengig”. Å løpe får deg til å føle deg fri, og det er veldig myndiggjørende.

For å få flere med på løping startet hun sin egen løpegruppe kalt “We Run The World”. I oktober i fjor begynte hun initiativet Runners Renew Program, hvor hun samler brukte og splitter nye løpesko til folk slik at de kan komme inn i sporten.

– Jeg har møtt kvinner i løpegruppen min som har tillit til det jeg holder på med og det er det jeg vil. Hvis asiatiske kvinner ser noen som ser ut som de løper, tror jeg de vil bli inspirert.