Vil ha innvandrere i lederstillinger

Vestlig nok? Ifølge en ny lederundersøkelse fra benningsfirmaet Proffice vil en av fem ledere ha ansatte som har et "vestlig utseende".
Foto: Scanstockphoto
Fire fra nordfylket er med i NHOs "Global Future"-program i Rogaland. Målet er å dyktiggjøre innvandrere til lederstillinger i næringslivet.
0Shares

Næringslivet i Rogaland trenger innvandrere i sentrale stillinger og lederstillinger. Dette reflekterer hvordan samfunnet i Rogaland er i dag, sier prosjektleder i karriereutviklingsprogrammet Global Future til NHO Rogaland, Suzanne de Kok Selstad.

I dag starter Kick-off for kull 2 i prosjektet på Sola Strandhotell. Kull 1 har levert fantastiske resultater, det samme bekrefter Sintef-rapporten for de nasjonale resultatene.

Trenger alle i jobb

Av 70 søkere har 25 kommet gjennom nåløyet. Experis Executive har bistått i rekrutteringsprosessen. Disse 25 representerer 19 nasjonaliteter og kommer fra 9 kommuner i Rogaland.

Global Future Rogaland er et leder- og styreutviklingsprogram og NHOs målrettede program for å få mer mangfold i næringslivet.

– Vi trenger alle i arbeid, alle ressursene må brukes, understreker Selstad.