Relanserer flerkulturelt kontaktforum

Ishq.no/ mixcity.no tilbyr en møteplass for flerkulturelle.
Foto: Skjermbildet fra ishq.no
Flerkulturell, singel og på sjekker´n? Nettdatingstjenesten ishq.no er oppe for fullt igjen.
0Shares

Utrop.no lanserte i 2002 kontaktforumtjenesten, der minoritetsungdom kan komme i kontakt med andre ungdom fra samme etnisk opprinnelse eller religion. Nå er ny og pimpet versjon av ishq.no tilbake. Her kan du logge deg inn og chatte i vei, forhåpentligvis inn i en annen persons hjerte. 

Tilgangen til alle funksjonene forblir gratis som før, med mulighet for et ubegrenset antall meldinger, bilder, billedgallerier og videoer. Nye funksjoner er blant annet en Facebook-liknende chat, videoinnbygg, samt en egen iphone/android app med geotagging, som man holder på å utbedre.

Går vekk fra navnebytte

MixCity er et bevis på at Norge er et land i endring. Jeg anbefaler alle å besøke nettsiden.

– Ishq.no er det navnet som er godt kjent blant urdu, hindi og arabisktalende. Vi gikk vekk fra å bruke ishq-navnet en stund til fordel for Mixcity.no, og da ble poulæriteten mindre. Nå har vi valgt co-branding, noe som vil si at vi både bruker mixcity.no og ishq.no. Det ser ut til at dette fungerer bedre, og at tjenesten brukes av stadig flere, sier ansvarlig redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan.

Samme motivasjon

Hovedmålsetningen og motivasjonen bak ishq.no forblir imidlertid den samme.

– Her er målet at ungdom og voksne skal kunne finne en partner eller ektefelle i Norge i stedet for å hente en fra hjemlandet. På ishq.no er det muligå søke etter andre med samme religion og landbakgrunn. Slik kan vi bidra til å minske faren for tvangsekteskap når brukere gis reelle muligheter til å finne hverandre i Norge. Og så skal også etniske norske og personer med en annen bakgrunn få mulighet til å bli kjent med hverandre.

Oppe i 20.000

Ishq.no er nå oppe i 20 000 medlemmer, og fortsatt like åpen for alle, uansett religion, etnisitet eller seksuell legning.

– Tjenesten er gratis og åpen for alle. Tilsvarende andre tjenester finnes ikke, og de som finnes på markedet er veldig generelle, hvor de tar betalt for å kunne sende melding.

Hvor viktig er denne satsingen for Utrops sin del?
 
– For oss er dette en måte å bygge broer og forebygge tvangsekteskap på. Og dessuten vil vi gi mulighet for brukere å bli kjent med Utrop og lese våre nyheter, legger Vivekananthan til.

Gir alle en sjanse
 
Ivoriansk-fødte Yacoub Cisse (bildet) blir begeistret når han får høre om tjenesten.
 
 
Foto : Claudio Castello
 
– Jeg mener dette nettstedet gir en stor mulighet til alle i Norge, ikke bare innflyttere, sier han bestemt.
 
Cisse mener MixCity.no er et bevis på at Norge er et land i endring, og anbefaler alle som har lyst å besøke nettsiden.
 
– Oslo og forøvrig andre store norsker byer har alltid hatt opplevd nye innflyttere. På dette nye stedet bør alle finne en de kan seg å leve sammen resten av livet. Både nordlendlinger, svensker, polakker, norsk-chilerere, norsk-marokkanere, ja til og med bergensere og østlendninger bør gå inn på siden.