Radikale demonstrerte fredelig

 
Foto: Claudio Castello
I går demonstrerte det radikale nettverket "Profetens Ummah" utenfor USAs ambassade i Oslo.
0Shares

Samtidig som det foregikk en fredfull markering mot filmen Innocence of Muslims, hvor flere tusener møtte opp, kom det et flere tiltalls personer tilknyttet det radikale nettverket, som ledes av Arfan Bhatti til en varslet demonstrasjon utenfor  den amerikanske ambassaden. 

Som bildene viser foregikk demonstrasjonen under fredelige former. Selv om “Profetens Ummah” hadde også på forhånd fått avtalt demonstrasjonen med Oslo-politiet, ble det også for sikkerhets skyld reist barrikader, spesielt med Israel-demonstrasjonene fra over tre år tilbake friskt i minne.

Vestens nikkedukker

Foto : Claudio Castello

Flere av nettverkets sentrale personer holdt appeller. Bhatti sa klart ifra om at “den muslimske verden” måtte forsvare profetens ære, og bebreidet flere islamske lands regjeringer for ikke å gjøre nok i denne saken.

Foto : Claudio Castello

– Vi ser jo at disse er Vestens nikkedukker, og at de ikke handler i islams eller muslimers interesse

Foto : Claudio Castello

Flere av appellantene kom også samtidig med innvendinger om at den “såkalte ytringsfriheten” var ensidig, og at den ikke gjaldt “de muslimene som ville beskytte og hevne hånet profeten ble utsatt for”. En av appellantene mente også det ikke var nok at USAs regjering fordømte filmen.

Foto : Claudio Castello

– Vi vil se filmskaperen, denne kristne egypteren, denne djevelen på to bein utlevert til en shariadomstol i enten Afghanistan eller Saudi-Arabia.

Foto : Claudio Castello

Imellom appellene ble det også holdt bønn.