Moskeer med støttebrev til lærere etter drapet på Samuel Paty

Senaid Kobilica, leder, Muslimsk Dialognettverk (MDN).
Foto: Kristian Fabrizio Mendoza
– Lærere står fritt til å legge opp undervisningen best mulig for elevene, sier styrelederen i den eldste moskeen i Norge.
219Shares

Den franske læreren Samuel Paty ble drept etter å ha vist Muhammed-karikaturer i klasserommet da han underviste om ytringsfrihet, skriver Utdanningsnytt.no. I en undersøkelse med svar fra over 200 norske lærere, svarer hver tredje at de i ganske eller svært stor grad er redde for konsekvenser av å vise slike karikaturer i undervisningen.

Etter angrepet skrev muslimsk dialognettverk, en paraplyorganisasjon for 17 moskeer i Norge, et støttebrev til norske lærere.

– Det var naturlig for oss å signalisere at vi støtter lærerne, at de må stå på og fortsette med den gode innsatsen de gjør for våre barn. Lærerstanden følte at dette var et angrep på dem, og vi vil derfor vise solidaritet, sier Arshad Jamil. Han er styreleder i ICC-moskeen, som er med i Muslimsk dialognettverk.

Her er brevet til lærerne

Til norske lærere,

Dialog- og paraplyorganisasjon, Muslimsk Dialognettverk (MDN), ønsker å sende sine kondolanser og støtte til alle lærere i Norge. Våre tanker går spesielt til familien til Samuel Paty.

Vi reagerer med forferdelse og sorg over det grusomme drapet. Nå gjelder det å ikke la ekstremistene sette dagsorden. Vi har stor respekt for lærerne som utdanner og oppdrar barna våre. Lærere er noen av de mest innflytelsesrike menneskene i samfunnet og har stor betydning i det moderne samfunnet. Lærere er med på å forme elevenes personlighet og utdanne dem. Lærere regnes som den mest beærede personen i alle religioner. På grunn av den viktige lærerrollen har islam gitt lærere høy status og rettigheter. Islam har lagt stor vekt på lærere fordi de er den første mursteinen i strukturen for sosial utvikling. Vi har stor tillit til lærerstaben i Norge, og vi vet de utøver sin rolle med stort ansvar for å fortsette å jobbe med inkludering på skoler.

Vi kan ikke få understreket nok hvor galt det er å tro at man kan forsvare islam og Profeten Muhammad med terror og vold. Terroristene vil prøve å splitte oss, og det må vi ikke la dem lykkes med. Vi står sammen mot alle former for ekstremistisk vold. Dette var et angrep på menneskeheten og demokratiet. For oss muslimer er det også et angrep på islam, fordi grusomheten begås i islams navn. I fellesskap kan vi bekjempe ekstremismen og terroren, sammen står vi sterkere mot hat og splittelse.

1.oktober var verdens lærerdag. Det at dette skjer noen dager etter en slik dag er trist og vondt. Vi er med alle lærere som står på dag og natt for fremtiden til våre generasjoner og spesielt i en slik pandemi. Vi kondolerer til alle lærere og heier på dem og deres arbeid!

Med vennlig hilsen

Senaid Kobilica

Leder, Muslimsk Dialognettverk (MDN)

Les hele saken her.