Innvandringsskeptiker kan bli vraket til stortingsvalget

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP).
Christian Tybring-Gjedde var foreslått på sikker plass til Stortinget, men nå er alle plassene på Oslo Frps liste i spill, melder TV 2.
52Shares

Tybring-Gjedde var foreslått til andreplassen på Oslo Frps nominasjonsliste til stortingsvalget, bak partileder Siv Jensen, men etter at sentralstyret 15. desember satte fylkeslaget under administrasjon, er nominasjonen nullstilt, og han kan han bli vraket, skriver TV 2.

Kanalen har fått bekreftet at det skal velges nye delegater til nominasjonsmøtet i Oslo Frp på bydelslagenes årsmøter i januar.

Tybring-Gjedde har sittet på Stortinget siden 2005, men ifølge TV 2s kilder er det krefter i Frp som ønsker å fjerne ham, og bare Siv Jensens plass er trygg.

I en kronikk i Aftenposten 25. august 2010, med tittelen «Drøm fra Disneyland», kritiserte Tybring-Gjedde og hans medforfatter Kent Andersen Arbeiderpartiets innvandringspolitikk. Kronikken fikk stor oppmerksomhet i media på grunn av sitt innhold. I et intervju med NRK Dagsrevyen samme dag omtalte Tybring-Gjedde blant annet Groruddalen i Oslo som en «enklave» uten etniske nordmenn. 

I 2014 ga Christian Tybring-Gjedde ut debattboka Mens orkesteret fortsetter å spille. Der skriver han om «Norges økonomiske, politiske og kulturelle regnskap» med utgangspunkt i egen kritikk av norsk innvandringspolitikk og Fremskrittspartiet.