Siste innspurt før NM i frisering

 
Foto: hbspr.no
Shvan Salih (21) bruker hver ledige stund til å finpusse detaljene før Norgesmesterskapet i frisering som går av stabelen i Oslo til helgen. Drømmen om å en dag gå helt til topps på verdensbasis er hans motivasjon.
Hege Cecilie Bolann
Latest posts by Hege Cecilie Bolann (see all)

Salih (bildet) er lærling i frisørkjeden Visit Your Hair. Han deltar i NM i frisering, som går av stabelen i Oslo 2. og 3. februar, og konkurrerer i disiplinen herreklipp mote.

Frisørbransjen opplever for tiden opplever rekrutteringsutfordringer, men Salih angrer ikke på valget om å bli frisør. At frisørbransjen er fremdeles en bransje der menn er i mindretall, hadde for ham liten betydning.

– Å være eneste mann blant mange damer har jo også sine fordeler, men det er klart at man innimellom kan savne en kompis på jobb, spøker han.

– En av de tingene som tiltrakk meg med frisøryrket var muligheten til å konkurrere. I tillegg var kombinasjonen av å få brukt både kreativitet og ha en jobb hvor man møter mennesker, viktige kriterier for mitt yrkesvalg, sier Salih.

Heldig å få lærlingplass
Å delta i frisørkonkurranser er ikke for alle. Å være i et inspirerende og motiverende miljø er viktige forutsetninger.

– Jeg er heldig som har fått lærlingplass i en bedrift som oppmuntrer og gir oss mulighet til å delta i konkurranser. Selv ser jeg på konkurranseklipping som en stor personlig og faglig utfordring, forteller Salih.

Terper detaljene
Konkurranseklipping krever mye tid til øving og terping av detaljer. Den samme frisyren skal øves på igjen og igjen. I innspurten til NM bruker Salih hver eneste ledige stund i løpet av arbeidsdagen, i tillegg til hver ettermiddag og kveld.

– Det blir en ekstra mye tid som går med til frisering nå i oppkjøringen til NM. Motivasjonen henter jeg i arbeidet jeg gjør og alle de dyktige folkene jeg har rundt meg. Den store drømmen er jo å en dag gå helt til topps i VM, sier Salih.