Oppfordret til dialog

Samlet på tvers av etnisitet og religion: samfunnsaktører og politikere fra Buskerud fylke møtte opp i hopetall for å snakke om interkulturell respekt.
Foto: Privat
Samfunnhuset i Mjøndalen slo et slag for toleransen sist helg.
0Shares

Lørdag 2. Februar avholdt Afghansk Islamsk Kultur og Integreringssenter i Buskerud (AIKISIB) seminar om interkulturell respekt og kamp mot ekstremisme. 

I seminaret, under navnet Islam og fredelig sameksistens, tok arrangørene avstand fra alle slags former for ekstremisme. Man oppfordret også både muslimer og andre grupper til dialog, gjensidg forståelse og respekt.

Leder for Buskerud Innvandrerråd, Bijan Garakhani, var tilstede og kunne melde om et vellykket arrangement.

– Vi hadde over 300 mennesker på plass, hvor mange var sentrale og viktige samfunnsengasjerte personer. Blant annet var den afghanske ambassadøren Manizha Bakhtari tilstede, noe som sender et sterkt signal om engasjement for dette temaet, uttalte han til utrop.no.

Skaper trivsel
For Garakhani er det viktig å bringe folk sammen og skape flere møteplasser i fylket.

– Å ha fokus på dialog skaper både engasjement, utvikling og trivsel. Buskerud er et flerkulturelt fylke med mennesker fra over 140 forskjellige nasjonaliteter. Vi må ha arenaer og møteplasser som er nødvendig for dialog og forståelse, samtidig som det er hyggelig og sosialt og skape relasjoner med nøkkelpersoner i innvandrermiljøene.

Han mener det å ha flere slike seminarer vil ha positive sideeffekter.

– Slik kan vi føre en mer offensiv integrering i Buskerud og gjøre fylket vårt til et mer spennende sted å leve, sier han til utrop.no.