80 nasjoner samlet på Grieghallen

Hijab og olje= sant. Kompetanse fremfor bakgrunn skal telle under Bergens Næringsråds jobbmesse Internasjonal Karrieretorg.
Foto: Bergen Næringsråd
Jobbmessen Internasjonal Karrieretorg i Bergen ble i år arrangert for fjerde gang på rad.

Næringsrådet i Bergen, ved ressursgruppe Mangfold og inkludering og samarbeidspartnere, inviterte nylig medlemsbedrifter til kostnadsfritt å stille med stand og møte karrierevillige unge mennesker på jakt etter en jobb som tilsvarer deres utdannelse.

Statsråd Inga Marte Thorkildsen (bildet) og krigsflyktningen og artisten Irene Kinunda fra Fargespill innledet årets karrieretorg, som ble holdt i Grieghallen.

 
Foto : Bergen Næringsråd

– I år kom over 600 arbeidssøkere, flere hundre fra bedriftene og mennesker fra nesten 80 nasjoner. I tillegg kom det mye presse og observatører, noe som er en økning fra i fjor. Vi hadde en liten intervjusesjon med samarbeidsbedriftene våre. Etter dette var det mingling mellom bedrifter og arbeidssøkere, forteller Maria Helling Svanøe, kompetanse og kommunikasjonsansvarlig ved næringsrådet, til utrop.no.

Skal koble opp folk
Hovedformålet med arrangementet har i alle årene ifølge henne vært å koble arbeidsgivere med potensielle arbeidstakere som de ellers ikke ville møtt til vanlig.

– Først og fremst handler dette om gi folk jobb som tilsvarer deres kompetanse. Opptil 70 prosent av søkerne som møtte opp i år har mastergrad, så her gjelder det også å vise bedriftene at det finnes ubrukte ressurser der ute. Så, både for de, og for de potesielle arbeidsgiverne er dette et “øyåpnerprosjekt”.

CV-kurs for utenlandske arbeidstagere
Et av de mest populære tiltak blant utenlandske og norskfødte med innvandrerbakgrunn er CV-kurset som arrangeres i regi av karrieretorget.

– Vi ser at dette skaper en bedre inngangsport og bedre nettverk for “de nye”, sier Svanøe.

hvilke konkrete resultater har dere å vise til fra i år, i fjor og tidligere?

– Vi har gjennomført undersøkelser som viser at over halvparten av bedriftene tar videre kontakt etter jobbmessen. Vi har også fått tilbakemeldinger fra jobbmessedeltagere som sier de jobb som tilsvarte forventningene. At inkluderingsminister Thorkildsen også møtte opp ved denne anledningen, sender et sterkt signal, avrunder Svanøe