Inviterer tunisisk revolusjonær til 8.mars.

 
Foto: revolusjon.no
8. mars-intiativet i Bergen har i år invitert tunisiske Afef Redifi for å holde tale under årets feiring av kvinnedagen.
0Shares

Redifi (bildet) er medlem i Tunisias Arbeiderparti (POF) og har vært aktiv under revolusjonen i landet som endte det autoritære regimet til Ben Ali.

Tunisia var landet som i 2011 utløste den arabiske våren. Landets kvinner spilte en viktig rolle i oppstanden som felte Ben Ali-regimet. Men målene for tunisiske kvinner er ennå langt fra oppfylt.  Situasjonen i landet kom igjen i medienes søkelys da opposisjonslederen Chokri Belaid ble myrdet 6. februar.

– Hverdagen vår er preget av høye levekostnader og høy arbeidsledighet. Regjeringen forverrer situasjonen ved å øke landets utenlandsgjeld og prøver å kvele gevinstene fra revolusjonen ved å begrense den politiske friheten, sier hun til kpml.no

Aktuelt tema
Ifølge en pressemelding fra 8. mars-initiativet er kvinnenes situasjon i landet et svært aktuelt tema, særlig ettersom islamister har fått økt makt i landet etter revolusjonen.

– Regjeringspartiet Ennadha er islamistisk og støtter seg blant annet på fanatiske salafister som ønsker å vende tilbake til middelalderen når det gjelder kvinners stilling. Kvinner risikerer å bli utsatt for voldshandligner hvis de ikke kler seg slik salafistene ønsker.

Redifi skal holde en kort appell på utearrangementet. Etterpå skal hun utdype det hun har sagt under en lengre appell på innearrangementet.