Suksess med flyktninger

 
Foto: Wikimedia Commons/Trondheim Havn
Stjørdal og Meråker er blant kommunene i landet som lykkes best med å få nyankomne flyktinger ut i jobb eller utdanning.
0Shares

Stjørdal (bildet) hadde 19 deltakere, og 85 prosent fikk ordinær jobb eller startet på utdanning med en gang etter endt introduksjonsprogram i 2012. Bare tre kommuner i resten av landet hadde bedre resultat, skriver bladet.no.

Meråker var også blant kommunene på topp. Her var det 13 deltakere og 77 prosent som begynte jobb eller utdanning etter introduksjonsprogrammet i fjor.

Karmøy best
Vegard Rydningen, direktør for NAV Nord-Trøndelag, sier han er svært glad for at Stjørdal og Meråker og flere kommuner i Nord-Trøndelag lykkes med å hjelpe flyktninger til å bli integrert i samfunnet.

– Vi ser dette som et viktig arbeid. Blant annet fordi 20 prosent av de ledige i Nord-Trøndelag er flyktninger og innvandrere, sier Rydningen til bladet.no.

På lansbasis var det 47 prosent som gikk direkte over i arbeid eller utdanning. Dette er en økning sammenlignet med 2010 og 2011, melder NAV. Karmøy var kommunen som hadde aller best resultat, hvor alle kom ut i jobb.